Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U prvih šest mjeseci 2017. godine, Zaštitna radionica Fondacije „Zajednički put“ realizovala  je niz aktivnosti u cilju promocije naših korisnika, a kako bi našim sugrađanima predstavili njihov rad i  omogućili kupovinu prigodnih poklona ili korisnih rukotvorina po pristupačnim cijenama.  Omogućavanjem korisnicima pristup prodajnom prostoru i promotivnim aktivnostima Zaštitne radionice, posjetiocima i javnosti prezentuju se proizvodi korisnika Zaštitne radionice koji  reprezentuju Grad Prijedor, njegova obilježja i znamenitosti i promovišu turistički sadržaji našeg grada.

S druge strane, kupovinom proizvoda u Zaštitnoj radionici, humani sugrađani pomažu razvoj naših korisnika u koje se ubrajaju učenici javne ustanove „Centar Sunce“, štićenici udruženja roditelja djece s posebnim potrebama „Neven“, te talentovani mladi, mladi s invaliditetom i druge kategorije nedovoljno afirmisanih građana prijedorske regije.

 U periodu od januara do juna 2017. godine, kroz Zaštitnu radionicu prodato je 150  proizvoda, pri čemu je ostvarena prodajna vrijednost preko 1.000,00KM a koja je proslijeđena našim korisnicima - kreatora prodatih rukotvorina.

 

S obzirom da Zaštitna radionica raspolaže asortimanom od 1177 artiakala i to razni unikatni nakit,kutije i ostali ručni radovi, ubijeđeni smo da rezultati Zaštitne radionice mogu biti značajno bolji u narednom periodu. U ostvarenju još boljih rezultata, presudnu ulogu imaju upravo građani prijedorske regije koje ovom priliko pozivamo da posjete prodajni prostor Zaštitne radionice i da kupovinom korisnih rukotvorina iz širokog asortimana Zaštitne radionice direktno podrže rad naših korisnika! Svi proizvodi, mogu se pronaći u prostorijama Zaštitne radionice Fondacije Zajednički put, koja se nalazi u samom centru grada, na adresi Majora Milana Tepića bb

Zaštitna radionica trenutno broji 15 aktivnih korisnika, prije svega mladih ali i drugih nezaposlenih sa ovoga područja, koji su do sada kreirali više od 1000 rukotovrina.

Zaštitna radionica osnovana je u januaru 2015. godine, kroz projekat Inkluzivno preduzetništvo koji su sufinansirali Fondacija Mozaik, Austrian Development Cooperation, Light for the World, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, kao i uz podršku osnivača i donatora Fondacije „Zajednički put“, Semire Hoffmann zahvaljujući kojoj Zaštitna radionica egzistira već pune dvije godine. Osnovni cilj Zaštitne radionice je pružanje podrške samozapošljavanju mladih ljudi, a posebno mladih sa invaliditetom, kao i drugih nezaposlenih ljudi prijedorske regije.

 

Posjetite nas jer kupovinom u Zaštitnoj radionici podržavate rad njenih korisnika i razvoj prijedorske regije!