Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U sklopu projekta “Volonter za inkluzivnu i pristupačnu budućnost“ UG „Zajednički put mladih“ dodijeljuje nagradu za najboljeg volontera, u iznosu od 200KM, a sa ciljem da se oda priznanje pojedincima koji su posvetili svoje vrijeme i vještine unaprijeđenju života drugih ljudi. Volonterizam i volonterski rad predstavljaju jedan od najplemenitijih oblika učestvovanja građana u procesima razvoja zajednice.

Pravo da nominuju najboljeg volontera imali su svi građani Prijedora kao i sve organizacije koje kroz svoje djelovanje imaju dodira sa volonterima i volonterizmom. Smatramo da svi predloženi volonteri zaslužuju priznanje, ali morali smo odabrati najzaslužnijeg među njima. Ovaj put je to Igor Jokić, dvadesetsedmogodišnji mladić, koji je svoje vrijeme i trud nesebično posvetio korisnicima Udruženja roditelja djece s posebnim potrebama „Neven“. Igor je u protekloj godini volontirao u „Nevenu“ preko 120 sati, pomagao je korisnicima i osoblju u svakodnevnim aktivnostima. Kao student master studija psihologije učestvovao je u savjetodavnom radu sa korisnicima, u radionicama sa odraslim licima sa intelektualnim poteškoćama i radionicama sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Na ovaj način korisnici su imali stručan svjetodavni odnos sa psihoterapijskom obukom i specifične tretmane  na radionicama, kao što su DIRFLoor Time, SON Rise programu i ABA. Pored svakodnevnog posla koji obavlja u zajednici, nesebično je trošio svoje slobodno vrijeme da pomaže korisnicima i radu dnevnog centra.

„Tokom zadnjih godinu i po volontiram u Udruženju „Neven“, koje se bavi radom i dnevnim zbrinjavanjem lica ometenim u razvoju, te njihovim porodicama. Tokom ovog perioda volontiranja imao sam priliku da upoznam i ovaj dio građana Prijedora, nadopunim svoja znanja i pri tom pomognem nekome. Tokom studiranja sam takođe volontirao u sličnim udruženjima u Banjoj Luci, ali tek ovdje sam počeo više da doprinosim svojim radom. Smatram da je volontiranje dobar način da se doprinese zajednici i započnu prvi profesionalni koraci.“, rekao nam je Igor.

Čestitamo ti Igore, hvala ti na tvom nesebično odvojenom vremenu, želimo ti uspjeh u tvom budućem radu i životu.