Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Zaštitna radionica Prijedor je izložbeno-prodajni prostor Fondacije „Zajednički put“ uspostavljen s ciljem samozapošljavanja mladih ljudi, posebno mladih s invaliditetom i drugih nedovoljno afirmisanih kategorija građana prijedorske regije.
Jedinstvenost Zaštitne radionice čine njeni korisnici i rezultati njihovog rada i kreativnosti: unikatne rukotvorine kućnih radinosti, razni krojački proizvodi, bravarski proizvodi, unikatni nakit, proizvodi od drveta, dekorativni predmeti, predmeti ukrašeni decoupage tehnikom, vez, heklani proizvodi, umjetničke slike i mnogi drugi.
Korisnici - članovi Zaštitne radionice su: učenici javne ustanove „Centar Sunce“, štićenici udruženja roditelja djece s posebnim potrebama „Neven“, te talentovani mladi, mladi s invaliditetom i druge kategorije nedovoljno afirmisanih građana prijedorske regije.
Prostor Zaštitne radionice nalazi se u samom centru grada, u blizini robne kuće „Patrija“, na adresi Majora Milana Tepića bb. Detaljnije: Korisnici, Asortiman, Vijesti, LokacijaKontakt podaci

Fondacija “Zajednički put”  projektom:  Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i volontera - “Volonter, za inkluzivnu i pristupačnu budućnost” obilježava ove važne datume nizom aktivnosti kroz cijeli mjesec decembar.

Kad se male ruke slože, sve se može. Pravi primjer toga su učenici JU „Centar Sunce“ i članovi udruženja „Neven“, koji zajedno čine malu košnicu marljivih pčelica. Zajedničkim snagama iz dana u dan pokazuju da smetnje u razvoju ne ograničavaju mogućnost za uspjeh. U sklopu Fondacije „Zajednički put“ u Zaštitnoj radionici prodaju svoje unikatne, ručno rađene proizvode koje izrađuju sa puno ljubavi, pažnje i truda.

Još od njenog osnivanja, Zaštitna radionica se trudi da omogući  svojim  članovima da razvijaju i unaprijeđuju svoje preduzetničke vještine i sposobnosti, kao i da ostvare lične prihode prodajom vlastitih unikatnih rukotvorina, a sve to u cilju unaprijeđenja ekonomskog položaja i samostalnosti mladih prijedorske regije. Zaštitna radionica trenutno broji 23 individualna člana, koja su na ovaj način došli do samozaposlenja. Korisnici programa Zaštitna radionica su mladi ljudi s invaliditetom, talentovani i nezaposleni mladi kao i nezaposlene žene. Takođe, korisnici Zaštitne radionice, i to od samog njenog osnivanja su  Udruženje roditelja djece s posebnim potrebama „Neven“, Javna ustanova „Centar Sunce“, a ove godine nam se pridružilo i  Udruženje „Zajedno“ iz Banja Luke.