Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

TIM OKUPLJEN OKO SAMO JEDNOG CILJA: OSTVARENJE POTENCIJALA NAŠIH KORISNIKA UČENJEM STRANIH JEZIKA!

 BILJANA SIMIĆ, PROFESOR NJEMAČKOG JEZIKA

Rođena 04.01.1984. godine u Doboju. Osnovnu školu i gimnaziju završila u Modriči.Svoje akademsko zvanje je stekla sa diplomom profesora njemačkog jezika, stečenom na Filološkom fakultetu, Univerziteta u Banjoj Luci.Bilježi sedmogodišnje radno iskustvo Saradnika za informisanje i prevodioca za njemački jezik u organima javne uprave u Banjoj Luci.

„Između mene i njemačkog jezika postoji neraskidiva veza koja se izrodila iz mog šestogodišnjeg boravka u Švajcarskoj u periodu sazrijevanja i formiranja mene kao ličnosti. Ljubav prema jeziku, kulturi i načinu života koji me asocira na djetinjstvo, dovela me do izbora životnog poziva- studija iz njemačkog jezika i književnosti.

Više na linku: ovdje

 

DAJANA VULIN, PROFESOR ITALIJANSKOG JEZIKA

Rođena je 19.09.1986. godine u Prijedoru. Osnovnu školu i gimnaziju završila u Prijedoru. Zvanje profesora stekla na univerzitetu u Banjoj Luci, Filološki fakultet, odsjek Italijanski jezik i književnost i srpski jezik i književnost, 2010. godine.

“Italijanski jezik sam izabrala zato što je bio nezastupljen, dalek i stran tad kada sam ja upisivala fakultet. Pored toga, uvijek mi je zvučao melodično i drukčije, pa me je mamilo da ga istražim. Profesorski poziv me ispunjava. Ne mogu da shvatim moje kolege koje kažu da se umore u školi, ja uživam. Ispunjava me i oplemenjuje sama pomisao da sa svakom novom lekcijom činim dobro djelo, tako što male glavice naučim nečemu."

Postoje različiti načini da se  nauči Italijanski jezik – pored neophodnih časova gramatike, nove riječi se mogu usvojiti kroz slušanje italijanske muzike, gledanje filmova (nakon određenog vremenskog perioda), čak i kroz poznatu italijansku kuhinju.

Više na linku: ovdje

 

 

 

LJILJANA STOJANČIĆ, PROFESOR NJEMAČKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI

Rođena  06.03.1965 godine u Banja Luci, Gimnaziju je završila u Prijedoru, a Filozofski fakultet, odsjek za njemački jezik i književnost u Novom Sadu.

"Moja profesorica i razrednica u Gimnaziji, čuvena Lula je "kriva" za moju ljubav prema njemačkom jeziku, kulturi, književnosti, muzici, ali i načinu života." Kao student jedno vrijeme je boravila u čuvenom univerzitetskom gradu Haleu, u bivšoj DDR, kao stipendista njemačke vlade. Već 27 godina radi kao profesor njemačkog jezika u prosvjeti i još uvijek voli svoj poziv. Od 1994 godine je stalni sudski tumač za njemački jezik. "

"Fondacija "Zajednički put" je na pravi način prepoznala moje višegodišnje iskustvo kao profesora i pedagoga, a ja sam radeći za njih uvidjela njihovu posvećenost i brigu za svakog polaznika "Škole stranih jezika", kao i ogromne kreativne mogućnosti koje Fondacija pruža kako profesorima, tako i polaznicima, na obostrano zadovoljstvo." 

Sve dodatne informacije o programu "Škola stranih jezika" možete pronaći ovdje.

ZORICA VUKOVIĆ, PROFESOR NJEMAČKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI

Zorica je rođena u Prijedoru 02.06.1995. Gimnaziju je završila u Prijedoru, a trenutno je apsolvent na Filološkom fakultetu Univerziteta u u Banjoj Luci, odsjek njemački jezik i književnost.

„Za studij germanistike i posao profesora njemačkog jezika i književnosti sam se odučila jer pored toga što mi je njemački jezik omiljeni jako perspektivan i otvara mnoga vrata. U poslovici: ,,Koliko jezika govoriš, toliko vrijediš“ ima mnogo istine jer poznavanjem stranih jezika ne poboljšavamo samo šanse za dobro zaposlenje već i vježbamo mozak, sklapamo prijateljstva sa ljudima iz raznih dijelova svijeta, rušimo predrasude, proširujemo vidike i upoznajemo kulture naroda na sasvim nov način. A tu je i zadovoljstvo koje proizilazi iz čitanja originalnih književnih djela i slušanja muzike određenog govornog područja. Tako da ukoliko se odlučite za njemački jezik - na pravom ste putu.“

Više na linku ovdje.

 

 

 

VANJA BALTIĆ, PROFESOR NJEMAČKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI

Vanja Baltić, rođena 12.9.1994. godine u Prijedoru. Po završetku Gimnazije „Sveti Sava“ u Prijedoru, upisala je  Filološki fakultet u Banjoj Luci, odsjek Njemački jezik i književnost, a na kom je trenutno apsolvent.

Ljubav prema njemačkom jeziku kao životnom pozivu postepeno se razvijala još od gimnazijskih dana, a tokom samog studija, pored ljubavi prema jeziku, pažnju su joj privukla još dva predmeta, metodika nastave njemačkog jezika i njemačka književnost. "Pomenuta dva predmeta su utrla put kako mog profesionalnog, tako i ličnog razvoja." , kaže Vanja.

Više na linku ovdje.

 

 

 

 


ZORICA TUBIN, PROFESOR ENGLESKOG JEZIKA

Zorica je  rođena 09.12.1987. godine u Novom Gradu. Osnovnu školu završila u Kostajnici, a gimnaziju u Novom Gradu. Diplomu profesora engleskog jezika i književnosti je stekla na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Više na linku ovdje

 

 

 

 

NIKOLINA MARČETA, PROFESOR ENGLESKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI

Nikolina Marčeta je rođena 7.4.1990. godine u Prijedoru. Gimnaziju je završila u Prijedoru, a na Filološkom Fakultetu Univeziteta u Banjoj Luci je stekla akademsko zvanje profesora engleskog jezika i književnosti. Njeno osmogodišnje radno iskustvo izgradilo je u njoj ljubav prema prenošenju znanja na svoje polaznike.